• Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Youtube

divendres, 12 d’agost de 2016

La imatge de Benicarló a twitter

Twitter és una xarxa social amb una enorme influència, perquè és usada habitualment per prescriptors que tenen una forta incidència en les valoracions dels seus seguidors. S’estima que en el món hi ha uns 300 milions d’usuaris d’aquesta xarxa, dels quals uns 11 milions són espanyols. Cada dia s’escriuen més de 500 milions de tweets. 

Per aquest estudi hem utilitzat les eines clàssiques de cerca de tweets en els que hi constés la paraula ‘Benicarló’. Només hem considerat aquells piuladors que en la seva bio s’adscriuen a una ciutat que no és la mateixa Benicarló. Hem analitzat els primers 500 tweets que tenien aquesta característica, des de l’inici de l’estudi, que és agost de 2016. 

Continguts

Twitter és una eina que només permet usar 140 caràcters i això limita molt les possibilitats d’expressió. Per això, el número de tweets amb varis codis és molt inferior a les imatges d’instagram. Hem de destacar, en primer lloc, que hi ha un % molt significatiu dels tweets que formen part d’un calaix de sastre (‘altres’), on s’hi ubiquen normalment comentaris o converses que no poden ser fàcilment classificades. És un percentatge molt elevat que condiciona el resultat final. També destaca el fet que un terç de les piulades són elements de socialització, amb amics, familiars o coneguts. La xarxa permet la conversa entre usuaris, on Benicarló és només l’escenari de l’intercanvi dialèctic.Si ens centrem en els continguts específics sobre la ciutat, novament destaquen les mencions al sol i la platja. Són tweets que presenten una ciutat totalment relacionada amb el turisme clàssic d’estiu, basat en l’accés a la platja. Com es pot veure en el gràfic, la resta d’elements coincideixen bastant amb l’anàlisi de l’instagram: Hi ha un número elevat de referències vinculades amb el relax propi d’una destinació de sol i platja, la presentació de serveis (especialment vinculats amb la gastronomia) i un increment de les mencions a les festes durant la primavera, en coincidència amb les Falles. En aquest cas, volem destacar la importància de les activitats (sobretot btt i nàutic) i aquells tweets sobre l’accés.

Valoracions

Pel que fa a les valoracions, hem dividit els tweets en els tres àmbits clàssics, com són positius, negatius i neutres. Destaca, com és habitual, l’elevat número de tweets neutres, tot i que el percentatge és inferior a estudis similars. Això respon a un pes molt alt de comentaris positius (un de cada cinc tenen aquesta connotació), però també a un número elevat de valors negatius, que superen el 10%. És una xifra massa elevada, que implica un cert grau de desafecció amb la destinació.

Xarxes

Finalment, hem avaluat la relació entre twitter i altres xarxes. Hem detectat que el 46% dels tweets són el resultat d’una acció fora d’aquesta xarxa. El més habitual és una imatge d’instagram, que té lloc en un 30% dels casos. També són molt freqüents els comentaris a facebook que generen una piulada i que representen un 12% del total. La resta són altres xarxes socials. Hem analitzat les imatges dels tweets; només hem tingut en compte aquelles imatges difoses en el mateix mitjà. Això ens ha donat un total 53 imatges. D’aquestes, 31 estaven relacionades amb la platja, 5 amb les falles i 7 amb gastronomia.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Contacta'ns

Volem saber la teva opinió


Whats app

+34.678608401

Correu

info@pladeturisme.com

Web

www.pladeturisme.com