• Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Youtube

diumenge, 28 d’agost de 2016

On s'allotgen els turistes a Benicarló?La característica principal del turista és que pernocta, és a dir que passa almenys una nit a la destinació. Per això, sense oferta d'allotjament no hi ha turisme. Ara bé, com es distribueixen les places turístiques?

Globalment, el municipi disposa de 2.754 places turístiques. És una dada petita si la comparem amb les destinacions veïnes. El municipi ofereix un catàleg d'opcions molt ampli: 454 places d’hotels i pensions, 233 places de càmping, 1.976 places d’apartaments, 15 places de turisme rural, i 76 places d’alberg de joventut. Tot i que hi estan representades totes les categories turístiques, hi predomina d'una forma molt evident la tipologia d'apartament.

Un fet igualment singular és la gran atomització d'aquesta oferta, amb 261 actors (registrats el juliol de 2016). Això vol dir que les decisions turístiques sobre el municipi han de ser consensuades amb un número molt ampli d'agents i això és un repte per la política turística local. 

A nivell normatiu, té una especial importància el decret 92/2009 que aprova el reglament regulador dels habitatges turístics anomenats apartaments, viles, xalets, bungalous i semblants, i de les empreses gestores, persones jurídiques o físiques, dedicades a la cessió del seu ús i gaudi, en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana. Aquesta normativa preveu la diferenciació en qualitat pel que fa a la categorització en apartaments estàndard, primera o superior. Tal i com hem vist suposen el 72% del total de l’oferta turística de Benicarló i caldrà fer-hi atenció especial per l'adopció d'estratègies que fomentin la qualitat i la interlocució amb aquest sub-sector, ja que suposen actualment el gruix majoritari de l'oferta turística. 

Pel que fa a la planta hotelera, aquesta representa el 16% de l’oferta total d’allotjament. Hi té un fort impacte el Parador de Turisme, únic hotel de 4 estrelles de la ciutat, que representa quasi la meitat del total de places hoteleres (46%). Destaca la inexistència d’hotels de 3 estrelles. Els hotels de 2 estrelles suposen un 30% de l’oferta hotelera, amb una presència més variada d’actors. Finalment, els hotels d’una estrella i pensions conjuntament, suposen un 22% de l’oferta. Pel que fa als càmpings, el municipi compta amb un sol càmping amb 233 places i que incorpora 23 bungalows. 

Tot i el marcat caràcter agrícola del terme municipal de Benicarló, el turisme rural no s’ha desenvolupat i consta només de 15 places en tot el municipi, la casa Mas del Rey. Aquesta casa rural és un bon exemple del tipus de turisme que podria arribar a Benicarló, ja que cerca un entorn rural amb el valor afegit de la proximitat al litoral i la possibilitat de realitzar activitats de turisme cultural i actiu en un radi de 50 km que contempla una gran oferta de recursos.

Pel que fa a Albergs, Benicarló compta amb un alberg de l’Institut Valencià de la joventut, amb un total de 76 places.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Contacta'ns

Volem saber la teva opinió


Whats app

+34.678608401

Correu

info@pladeturisme.com

Web

www.pladeturisme.com