• Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Youtube

diumenge, 28 d’agost de 2016

Qui són els nostres visitants?Un dels forats negres més signifcatius del turisme contemporani és la manca de dades sobre la demanda. Sabem les grans xifres sobre els turistes a nivell estatal i tenim una visió general sobre els visitants de la Comunitat Valenciana. Però no disposem de dades detallades a escala municipal i, per això, ens hem basar en fonts estimatives. Una de les formes més habituals de mesurar el número de visitants i la seva composició és a partir de les visites a l'oficina de turisme. És veritat que no tots els turistes hi accedeixen, però l'estudi de les dades recollides ens pot donar una informació inicial sobre el comportament de la demanda. 

La primera dada que sobresurt de l'informe anual de l'OIT de Benicarló és un increment del número de visites en els darrers deu anys. De fet, el punt més alt de la sèrie és el 2015, quan s'assoleix la fita de 21.114 visitants. També és molt significatiu el pes de la demanda espanyola sobre la internacional. Els principals mercats emissors domèstics han estat el 2015 Catalunya, l'Aragó, la Comunitat Valenciana i, en menor, mesura. Madrid, País Basc i Navarra. És a dir, Benicarló es basa en un model turístic de proximitat. Tot i que la demanda internacional és molt menys rellevant, podem destacar els orígens de França (especialment), Alemanya, Gran Bretanya i els Països Baixos. 

La segona dada significativa són les motivacions. És cert que no es tracta de les motivacions dels turistes que visiten la ciutat, sinó de la demanda d'informació a l'oficina, però és un primer indici dels elements d'interés més destacats. En aquest punt, destaquem la rellevància de les demandes sobre festes, gastronomia, activitats culturals i sobre la costa i el litoral. 

Finalment, també podem inferir el comportament mensual de les arribades. En aquest cas, les dades posen de manifest l'elevada dependència del model turístic de Benicarló de dos moments de l'any: l'estiu, i molt especialment l'agost, i la Setmana Santa. La resta de l'any, l'atenció als visitants es redueix de manera molt sensible. D'altra banda, la demanda internacional, resta menys afectada pels cicles estacionals. Aquesta és una dada a tenir present en l'estratègia d'internacionalització del municipi. 

 


0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Contacta'ns

Volem saber la teva opinió


Whats app

+34.678608401

Correu

info@pladeturisme.com

Web

www.pladeturisme.com