• Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Youtube

dijous, 17 de novembre de 2016

Un pla. Quatre estratègies.No hi ha pla sense estratègia. Més que una acumulació més o menys arbitrària d'accions, un pla és per sobre de tot un rumb. On volem anar?. On concentrem les nostres energies, els recursos limitats i, és clar, el relat de ciutat i la seva comunicació turística?. El diagnòstic del pla ens parla d'oportunitats i també de febleses, d'un escenari incert, però alhora estimulant. A partir d'aquest diagnòstic, hem dissenyat quatre possibles escenaris per a la ciutat, tot ells solvents i possibles. El podeu seguir en el document adjunt.

Platja slow és una aposta pel turisme de sol i platja renovat, amb una forta inversió pública en els litorals nord i sud. És una millora de la qualitat física però també dels serveis i de la qualitat ambiental de la platja, amb la intenció de millorar i reforçar el principal actiu turístic fins el moment de la ciutat: la seva platja. Si la imatge de la ciutat ens diu que els nostres visitants se senten atrets sobretot per aquest recurs, per què no assumir aquesta lògica i situar la platja en el centre de gravetat de l'estratègia turística del municipi?.

Benicarló Hub és un reconeixement a les oportunitats de l'entorn geogràfic. Naturalesa, platges, senders, ciutats amb història, recursos culturals... BH vol fer del municipi el punt de partida d'un territori més ampli i ric, que permeti compensar les mancances locals. Hi juguen a favor la qualitat dels recursos de la geografia immediata, la centralitat de la ciutat i la seva condició urbana i sobretot la tendència dels turistes contemporanis d'incrementar la mobilitat a la destinació.

365 és un projecte basat en l'atracció dels esdeveniments locals, com les Falles o la Festa de la Carxofa. És també una iniciativa que té com a principi essencial la creació d'un catàleg d'iniciatives que permetin l'atracció de visitants durant tot l'any. Els esdeveniments han de tenir un caràcter esportiu, cultural, gastronòmic i festiu i han d'estar connectats (en la mesura del possible) amb les característiques del propi municipi.

Accés al Mediterrani és la darrera estratègia, que procura connectar la vida mediterrània dels locals amb els turistes. La major part de visitants viuen en un front, més o menys allunyat de la realitat social i cultural del municipi. Aprofitant el capital social de Benicarló, aquesta estratègia és una opció innovadora que vol crear productes turístics connectats amb la realitat local: gastronomia, vida cívica, festes, activitats culturals...

Quina és l'opció que trobeu mé encertada?. Esperem els vostres comentaris.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Contacta'ns

Volem saber la teva opinió


Whats app

+34.678608401

Correu

info@pladeturisme.com

Web

www.pladeturisme.com